Akce, která se postupně změnila na Xenoekii (21.05.2010, 2530x, Iri)

Ještě před Xenoekií jsme pár týdnů dělali na akci jiné.

Když jsme se po dvakrát zrušené Tauree VI: Poselství Alveoru rozhodovaly, na čem budeme pracovat dále, obrysy pomalu začala dostávat akce Taurea 42k. Mělo se jednat o záležitost vycházející z themy, hráči by si vybírali z postav definovaných v pár řádcích, které by rozvinuly.

Zajímavé je prostředí, diametrálně odlišné od Xenoekie. Akce byla situována na měsíc obíhající kolem planety, na které se odehrává Taurea svět, ale po 40 tisíc letech. Měsíc začal být označován 42k, odtud název.

Na tomto místě měla být kolonie zločinců, která zde těžila vzácnou surovinu potřebnou pro domovský svět. Na planetce je však nedýchatelná atmosféra, o přežití se tedy muselo starat speciální zařízení zvané Gravitron 5000, které umělo udržovat molekuly umělé atmosféry.

Hra začínala po velkém zemětřesení, které zničilo komunikaci se světem a zkoumala především vztahy starých známých ne zrovna hodných lidí v zcela uzavřeném prostředí náhle bez zákonů a pořádku.

Tento nápad jsme sice opustili díky Xenoekii, ale není vůbec vyloučeno, že se k němu vrátíme. Například na sci-fi bar jsem se velmi těšil, stejně tak na hackování (k němuž mám už dokonce napsaný program).

Hodnocení: [7,00], 4x (1 kachnice - děěsný, 7 kachnic - úžobájo)
Design & system Iri Copyright © 2015, Taurea